PSY-Care

Mw. M. Engelen, Psychomotorisch therapeute

Voor beter functioneren

Mw. M. Engelen, Psychomotorisch therapeute

Psychomotorische therapie, afgekort PMT is een vorm van lichaamsgericht werken, waarbij bepaalde oefeningen jou brengen naar lichamelijke ervaringen, die ‘’vergeten‘‘, ondergesneeuwd of niet geleerd zijn. Het kan ook zijn dat deze lichamelijke ervaringen emotionele verwerking nodig hebben, of training behoeven om versterkt te worden in jouw gevoelswereld. Ik help je graag jouw gevoel van autonomie te versterken. Een herstelde relatie met jezelf geeft een gezonde basis voor relaties  met anderen.

Mijn visie is namelijk dat verbinden met de ander begint bij jezelf en vaak ook eerst nog met de verbinding van jou met je lichaam. Want immers dan pas kan weer worden ‘gevoeld’ en vanuit gevoel écht contact gemaakt met jezelf. Staat daartoe iets in de weg, zoals blokkades, belemmerende overtuigingen of trauma(s), dan kan lichaamsgericht werken je op weg helpen. 

Het verlies van ons vermogen bijv. om onze grenzen te bewaken en innerlijke kracht op te bouwen kan een impact hebben op andere gebieden van het leven, zoals het stellen van grenzen in relaties, omdat het onmogelijk is om grenzen te stellen als je geen gevoel hebt voor je eigen grenzen. Het herstel van verbinding met jezelf is een belangrijke sleutel in je herstel, Eerst met het lichaam en je gevoelens en daarmee jezelf, en daarna met anderen en de omgeving.

Tot ik je zie bij PMT, 

Marjanna