PSY-Care

Voor beter functioneren

Mw. C. Karimoen, Msc. Psycholoog

Mw. C. Karimoen, Msc. Psycholoog

Mijn naam is Carlein Karimoen, sinds maart 2023 werkzaam als psycholoog bij Psy-Care. Mijn interesse is breed en ik ben van vele markten thuis. Zo vind ik de benaderingen vanuit de  neuropsychologische invalshoek interessant, heb ik ervaring met EMDR en CGT, maar heb vooral affiniteit met behandelingen zoals Mindfulness, Compassie gerichte therapie en Acceptance and Commitment Therapy (ACT), om er maar een paar te noemen.  

De behandelrelatie met de client staat voor mij centraal en de behandeling zie ik als een ‘co-creatie’. Vanuit mijn opleiding en ervaring lever ik de expertise over psychische stoornissen en behandelingen; vanuit de eigen ervaring en beleving, levert de client de expertise over haar/zijn leven. Samen zoeken we een manier om voluit te leven door bewust te worden van belemmerende en helpende patronen (gedachten, gevoelens en gedrag). We onderzoeken de behoeftes en dat wat er echt toe doet voor deze unieke persoon, om het leven in overeenstemming van deze waarden vorm te geven.

Naast de verschillende opleidingen en trainingen, had ik ook in huis 2 bijzondere leermeesters: mijn beide nu volwassen zonen. Zij hebben me veel geleerd over liefde en verbinding; balans tussen zorg voor mezelf en de anderen; frustratietolerantie en emotieregulatie; het belang van heldere communicatie en nog veel meer.

Samen met Jan woon ik in ons nieuwe oude huis in Berg en Terblijt. In mijn vrije tijd lees ik graag boeken, wandel in de natuur en spreek af met vrienden. De bestemming van mijn vakantiereizen ligt nu wat dichter bij huis (Europa) dan vroeger (Azië).