PSY-Care

Voor beter functioneren

Dhr. Drs. R. Cardynaals, Psychiater K & J

Dhr. Drs. R. Cardynaals, Psychiater K & J

AGB: 03068785
BIG: 59020439401

René Cardynaals (56)
Kinder- en jeugdpsychiater

Na mijn opleiding tot basisarts aan de RUL, heet nu University Maastricht, heb ik 6 jaar wetenschappelijk onderzoek gedaan, vervolgens ben ik bij de GGD WM opgeleid tot sociaal geneeskundige en forensisch geneeskundige. Verder heb ik verzekeringswerk gedaan voor het Uszo, later UWV en voor de burgerslachtoffers van de tweede wereldoorlog. Daarna ben ik in opleiding gegaan tot psychiater en vervolgens het “superspecialisme” van kinder- en jeugdpsychiater.

Dit werk vind ik echt super;

het contact maken met de jongeren, moeilijke beslissingen nemen, samenwerken met enthousiaste collega’s. In al mijn eerdere banen ben ik nooit zoveel enthousiaste collega’s tegengekomen. Soms ook lastige ouders die er een uitdaging van maken, klinkt misschien niet aardig op de website, maar wat waar is, is waar.

Naast de gemiddeld 8 uur /week die ik voor PSY-Care werk, werk ik bij Via Jeugd waar ik de zorg heb voor de slachtoffers van gedwongen jeugdprostitutie, eerwraak en jongeren in de justitiële jeugdinrichting. 

Mijn ambities op wetenschappelijk gebied leef ik uit in de wetenschapscommissie van Via Jeugd en als voorzitter van het netwerk Kinder- en jeugdpsychiaters en Kinderartsen, in Limburg. De veranderingen in de Jeugdzorg baren mij en al mijn collega kinder- en jeugdpsychiaters veel zorgen. Het voelt als een zegen dat ik bij PSY-Care gewoon mijn werk kan doen. Dankzij de missie en stabiele organisatie worden wij behandelaren niet belast met onnodige administratieve rompslomp of gemeentelijke zorgen.

Het zo goed mogelijk helpen van het kind en zijn gezin, ondersteunen van een gezonde ontwikkeling, daar staan we voor.